Un miliardar chinez este interesat de achizitia Yahoo

Miliardarul chinez Jack Ma, preşedinte al companiei Alibaba, la care Yahoo are o participaţie de 40%, a declarat că ar fi foarte interesat de achiziţia grupului american, care se confruntă cu stagnarea veniturilor şi declinul cotei de piaţă, transmite Bloomberg.

Ma a afirmat că a discutat cu Yahoo şi alţi eventuali cumpărători, fără să-i numească pe aceştia.

"Suntem foarte interesaţi de Yahoo pentru că Alibaba este o companie importantă pentru Yahoo, iar Yahoo este foarte importantă pentru noi ", a afirmat miliardarul chinez după ce a fost întrebat dacă ar cumpăra compania.

"Există foarte mulţi investitori interesaţi şi discutăm şi cu aceştia", a spus Ma în timpul unui eveniment desfăşurat la Universitatea Stanford din SUA.

Conducerea Yahoo a anunţat anterior că o serie de consultanţi au transmis interesul "mai multor părţi". Relaţia miliardarului chinez cu Yahoo i-ar putea asigura acestuia un avantaj în realizarea unei tranzacţii, afirmă Brett Harris, analist la compania americană Gabelli & Co.

"Ar fi logic să fie implicată Alibaba, având în vedere că Yahoo are o participaţie atât de mare. Acţionarii Yahoo sunt acum atât de dezamăgiţi încât ar considera binevenit orice cumpărător" , a spus el.

Un purtător de cuvânt al Yahoo a refuzat să comenteze.

Acţiunile Yahoo au scăzut de la începutul anului cu 21%, iar valoarea de piaţă a grupului a coborât la 16,6 miliarde de dolari. Grupul îşi reanalizează strategia după concedierea directorului general Carol Bartz, care nu a reuşit să oprească încetinirea creşterii sau să respingă concurenţa tot mai puternică a Google şi Facebook.

Compania Alibaba este prezentă pe piaţa serviciilor de comerţ online din China.


Sursa: mediafax.ro

Adaugat de Andrei pe 03.10.2011 (aprox. acum 10 ani) // Etichete:

2924 accesari

Adauga comentariu

Pentru a putea adauga comentarii este necesar sa va autentificati cu userul de Facebook!
La conectare nu vom accesa decat datele pe care le aveti publice (nu se vor cere permisii speciale).

Comentarii (0)

Publicitate


Ultimele stiri

Vezi mai multe

Ultimele articole

Vezi mai multe