Samsung cere in justitie interzicerea iPhone 4S în Franta si Italia

Samsung Electronics va cere în justiţie interzicerea comercializării noilor aparate iPhone 4S ale Apple în Franţa şi Italia, pe motivul încălcării patentelor, escaladând astfel disputa dintre cei doi mari producători de smartphone-uri şi tablete PC, relatează Bloomberg.

Compania sud-coreeană va depune cereri în acest sens la tribunale din Paris şi Milano, argumentând că Apple încalcă două patente în domeniul tehnologiei de telecomunicaţii wireless, se arată într-un comunicat al Samsung.

Apple a prezentat marţi modelul iPhone 4S şi vrea să înceapă comercializarea aparatului în această lună.

Cei doi mari producători de telefoane mobile se află în dispută din aprilie, când Apple a reclamat că aparatele din gama Galaxy ale Samsung copiază iPad şi iPhone.

Miza o reprezintă dominaţia pe segmentul cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare al pieţei de telefoane mobile de 207 miliarde de dolari, unde Apple concurează cu producători de aparate dotate cu sistemul de operare Android produs de Google.

Samsung intenţionează să facă cereri similare şi pe alte pieţe, după noi analize, potrivit comunicatului.

Apple, producător al computerului iMac şi tabletei iPad, este şi unul dintre cei mai mari cumpărători ai cipurilor şi ecranelor fabricate de Samsung.

Compania americană a lansat marţi seară la San Franciso iPhone 4S, cel de-al cincilea model din gama de smartphone-uri a companiei americane, mai rapid decât predecesorul său, cu funcţii mai avansate de control prin voce şi o cameră foto-video cu rezoluţie mai ridicată.

Obiectul disputei este poziţia de lider pe piaţa smartphone, estimată că se va dubla până în 2015, când vor fi vândute un miliard de aparate, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC.

Apple este cel mai mare furnizor individual de smartphone-uri, dar producătorii care vând telefoane cu sistem Android domină piaţa, cu o cotă de 41,7%.

Aparatele iPhone au reprezentat aproape jumătate din vânzările Apple în cel mai recent trimestru.

"Dacă Samsung va sta fără să facă nimic, va permite Apple să îi pună eticheta de copiator", a declarat Choi Do Yeon, analist la LIG Investment & Securities.

El a arătat că Samsung va încerca să obţină ceva în instanţă, fie o interdicţie, fie un acord cu Apple pentru plata drepturilor de proprietate asupra pantentelor.

Apple a obţinut pe de altă parte, la un tribunal din Dusseldorf, interdicţia comercializării telefoanelor Galaxy Tab 10.1 în Germania, care va fi în acest an, potrivit analiştilor, a treia mare piaţă de tablete PC din Europa.

Samsung a făcut apel împotriva deciziei.

În Australia, Apple a întârziat cu două luni lansarea Galaxy Tab 10.1, cerând interzicerea temporară a comercializării produsului.

Samsung va renunţa la vânzarea Galaxy Tab 10.1 în Australia, dacă nu va obţine aprobarea pentru comercializarea telefonului în următoarele două săptămâni, întrucât ar rata sezonul sărbătorilor, a declarat un avocat al Samsung.

Compania sud-coreeană a evitat interdicţia pentru vânzarea tabletelor PC în Olanda, dar i s-a impus oprirea vânzărilor de smartphone-uri Galaxy S, S II şi Ace.

Sursa: mediafax.ro

Adaugat de Andrei pe 07.10.2011 (aprox. acum 10 ani) // Etichete:

2758 accesari

Adauga comentariu

Pentru a putea adauga comentarii este necesar sa va autentificati cu userul de Facebook!
La conectare nu vom accesa decat datele pe care le aveti publice (nu se vor cere permisii speciale).

Comentarii (0)

Publicitate


Ultimele stiri

Vezi mai multe

Ultimele articole

Vezi mai multe